N-au existat nicicând atâtea posibilităţi şi oportunităţi de a-ţi îndeplini atât de multe din ţelurile care te animă. Poate, ca în nici un alt moment din istoria umanităţii, eşti de-a dreptul sufocat de opţiunile pe care le ai.Oamenii aceştia realizează de cinci şi de zece ori mai mult decât persoanele care beneficiază de educaţie şi aptitudini similare sau mai bune, dar care, dintr-un motiv sau altul, nu au catadicsit niciodată să-şi noteze exact lucrul pe care şi-l doresc.

 

Oamenii aceştia realizează de cinci şi de zece ori mai mult decât persoanele care beneficiază de educaţie şi aptitudini similare sau mai bune, dar care, dintr-un motiv sau altul, nu au catadicsit niciodată să-şi noteze exact lucrul pe care şi-l doresc.

Spre exemplu, regula spune că 20% din activităţile noastre vor fi răspunzătoare pentru 80% din rezultatele noastre, 20% din clienţii noştri vor fi răspunzători pentru 80% din vânzările noastre, 20% din produsele sau serviciile noastre vor fi răspunzătoare pentru 80% din profiturile noastre, 20% din sarcinile noastre vor fi răspunzătoare pentru 80% din valoarea lucrurilor pe care le facem, şi aşa mai departe.

 

Realitatea este că timpul necesar încheierii unei sarcini importante este deseori acelaşi cu timpul necesar realizării unei activităţi lipsite de importanţă.

Semnul distinctiv al gânditorului superior este abilitatea sa de a prezice cu acurateţe consecinţele actului de a face sau a nu face ceva.

Posibilele consecinţe ale oricărei sarcini sau activităţi reprezintă factorii decisivi ai importanţei pe care aceasta o are în realitate pentru tine sau pentru companie.

Cu cât investeşti mai mult timp în planificarea şi stabilirea priorităţilor, cu atât mai multe lucruri importante vei face şi cu atât mai repede le vei finaliza odată ce te-ai apucat de ele.

O arie cu rezultate cheie reprezintă acel ceva pe care trebuie să-l obţii pentru a te bucura de succes la slujbă. Este o arie de îndatoriri pentru care eşti în exclusivitate responsabil.

„În forma sa cea mai exactă, mai nealterată, concentrarea înseamnă abilitatea de a-ţi îndrepta atenţia asupra unui singur lucru.”
KOMAR