Geniul financiar

Geniul financiar (IQ-ul financiar) presupune atât cunoștințe tehnice, cât și curaj. 

Dacă frica este prea mare, geniul este înăbușit. 

Trebuie să învățăm să ne asumăm riscuri, să fim îndrăzneți, să lăsăm geniul financiar să convertească frica în putere și strălucire.

De ce să ne asumăm riscuri?

 De ce trebuie să-mi dezvolt IQ-ul financiar? 

De ce trebuie să mă alfabetizez în finanțe?

La toate astea răspunsul meu este: „Pentru a avea mai multe opțiuni.

Așa încât de ce te-ai ostenit să-ți dezvolți IQ-ul financiar? 

Pentru că dacă o vei face,vei prosperă serios. Și dacă n-o vei face, această perioadă ți se va părea înspăimântătoare.

Acum 300 de ani pământul reprezenta o avere. Cel care deținea terenul deținea și averile. După care au urmat fabricile și producția, iar America a început să domine lumea. Industriașii dețineau averile. 

În prezent, informația este totul. Cel care deține cele mai multe informații la timp deține averi.Socotesc că în prezent mult prea mulți oameni se chinuiesc și adesea muncesc din greu doar pentru ca să se agațe de vechile idei. Ei vor ca lucrurile să fie ca altădată. Se opun schimbării.

Inteligența financiară înseamnă a avea mai multe opțiuni. Dacă opțiunile nu vin în întâmpinarea ta, cum poți să-ți îmbunătățești situația financiară? Nu contează ce se întâmplă, ci câte soluții financiare diferite iei în considerare pentru a transforma o șansă în milioane. Este măsura în care este creator în rezolvarea problemelor financiare.

Majoritatea au o singură soluție: muncesc din greu, economisesc și iau cu împrumut.Trebuie să profiți de orice situație propice.

 Puțini înțeleg că omul își construiește singur drumul spre succes. Cel mai valoros și mai puternic activ al tuturor este mintea noastră. Dacă este bine pregătită, ea poate crea o avere enormă în ceea ce poate părea o clipă. 

O avere mai mare decât cea la care visau regii și reginele acum 1000 de ani. O minte neformată poate crea însă o sărăcie extremă care să dureze o viață de om și pe care să o transmită și familiei.

În Era Informației, veniturile cresc exponențial.

O mână de oameni devin cumplit de bogați din nimic, adică din simple idei și contracte.

Dar noi nu ne dorim să devenim putrezi de bogați, ci doar independenți financiar pentru a putea să ne asigurăm nouă și familiei noastre un trai și-o educație decentă sau o vacanța pe o plajă însorită.

De ce să ne dezvoltăm geniul financiar?

Îmi dezvolt IQ-ul financiar pentru că vreau să particip la cel mai rapid și mai mare joc din lume. Se întâmplă ceva. Este stimulator. Este înspăimântător. Este amuzant.

De aceea investesc în inteligența mea financiara, dezvoltându-mi cel mai important bun pe care îl dețin. Vreau să fiu alături de cei care avansează cu-ndrazneala. Nu vreau să fiu alături de cei care sunt lăsați în urmă.

Informația potrivită la timpul potrivit și la omul potrivit poate aduce sute de mii de euro în câteva ore.

Oricine are liceu poate s-o facă.

Și totuși majoritatea n-o fac. Ei ascultă sfatul tipic: „Muncește din greu și economisește bani.”

Ce ți se pare mai complicat ?

  1. Să muncești din greu, să plătești 40% impozite și să economisești ce rămâne și astfel să câștigi din economii 5% bani impozabili la rândul lor ?

Sau:

  1. Să îți acorzi răgazul de a-ți dezvolta inteligența financiară și de a-ți stăpâni puterea minții și coloana activelor ?

Inteligența financiară înseamnă următoarele patru tehnici principale:

  1. ABC-ul financiar. Capacitatea de a citi cifre.
  2. Strategii de investiții. Știința finanțelor care produc finanțe.
  3. Piața. Cererea și oferta.

 (Bill Gates de exemplu a oferit pieței ceea ce-și dorea).

  1. Legea. Cunoașterea legilor și a regulilor de contabilitate la nivelul companiilor, al statului și la nivel național. Te sfătuiesc să te ghidezi și după reguli.

Ceea ce aș vrea să subliniez este că investițiile vin și pleacă, piețele cresc sau scad, economiile progresează sau se prăbușesc. Piața îți oferă permanent ocazii unice, în fiecare zi, dar mult prea des nu le observăm. Dar ele există.

Problema investițiilor „sigure” este că sunt adesea anihilate, și anume faptul că sunt prea sigure face ca în final câștigurile să fie mult prea mici. Majoritatea firmelor mari de brokeraj nici nu se ating de tranzacțiile speculative pentru a-și proteja clienții, dar și pentru sine.

Afacerile cu adevărat serioase nu sunt de obicei la îndemână începătorilor. Adesea,cele mai bune afaceri sunt rezervate celor care înțeleg regulile jocului/afacerii.

Acesta nu este un simplu joc de noroc, dacă știi exact ce ai de făcut. Devine un joc de noroc doar atunci când arunci banii într-o afacere și apoi te rogi să iasă bine, iar eu nu te sfătuiesc să investești banii din jocuri de noroc !!! Ideea în toate este să folosești cunoștințele tehnice, înțelepciunea și plăcerea de a juca pentru a scădea cât mai tare riscurile.