Succes în marketing afiliat: Sfaturi și trucuri pentru începători

Sunteți un antreprenor care caută încă o sursă de venit? 

Sunteți gata să vă intensificați jocul de freelancing și să începeți să câștigați cu mii de dolari mai mult în fiecare an ca marketer afiliat?

Marketingul afiliat este una dintre cele mai vechi metode de a câștiga bani pentru marketerii online. 

Chiar înainte ca internetul să înceapă,  oamenii îl numeau marketing afiliat, puteți oferi reduceri sau recompense persoanelor care și-au trimis prietenii, familia sau alte părți interesate în afacerea dvs. 

Astăzi, marketingul afiliat s-a extins într-o industrie de mai multe miliarde de dolari, pe care marketerii din întreaga lume le valorifică în fiecare zi. În acest articol, vom afla totul despre elementele de bază și beneficiile marketingului de afiliere, cum poți intra în acțiune, cel mai bun mod de a te proteja în această lume complicată și care sunt instrumentele pe care le-ai putea găsi utile muncii tale.

Cum să fii un marketer afiliat online

Marketingul afiliat este un instrument prin care tu poți câștiga bani pentru companii pentru a-și pune produsele și serviciile în mâinile altora. 

Zilele de publicitate la rece la televizor și în pop-up-uri încep să se estompeze și sunt înlocuite de „publicitate utilă” sub forma de marketing online afiliat.

Ca marketer afiliat, creați conținut. Poate este vorba de conținutul blogului sau de un site web informativ complet. 

Poate este un feed animat pe Facebook sau Twitter. 

În orice caz, conținutul dvs. este util pentru persoanele care merg online și caută lucruri.

 Poate că acești oameni vor să audă gândurile altcuiva despre un anumit produs. Poate vor să știe ce tipuri de produse au nevoie pentru a-și atinge obiectivele.

Meseria ta, ca marketer afiliat, este să te stabilești ca autoritate pe un fel de subiect – frumusețe, modă, electronică, reparații auto, etc.

După ce ați stabilit – pe site-ul dvs. web, blog sau flux de socializare – că știți despre ce vorbiți, puteți începe să faceți recomandări cititorilor. Recomandările pe care le faceți duc la vânzări pentru alte companii și acele companii, la rândul lor, vă plătesc o reducere a profiturilor lor pentru ajutorul acordat.

Cel mai mare Pro & Con de a fi marketer afiliat

A lucra ca marketer afiliat nu funcționează cu adevărat deloc, odată ce intri în evoluția lucrurilor. Deși munca este extrem de importantă (trebuie să faceți multe înainte de a vedea un venit), în cele din urmă, veți constata că nu trebuie să faceți multă muncă deloc și că veți câștiga bani în timp ce dormiți.

Să aruncăm o privire la cele mai mari avantaje și contra ale muncii de afiliere.

Pro – Puteți câștiga bani în timp ce dormiți.

Odată ce ați configurat site-ul dvs., faceți-vă fluxul de conținut și programați toate rețelele de socializare relevante pe care traficul dvs. web va începe să le ridice. Puteți câștiga bani cu venituri pasive bune online cu marketing afiliat. Dacă ați făcut totul în mod corespunzător, veți găsi că banii obținuți din achiziții și click-uri intră în contul dvs. atunci când nici nu sunteți în căutare.

Con – Este nevoie de ceva timp pentru a începe.

A lua picioarele de pe sol și a zbura prin lumea marketingului online de afiliere poate fi frustrant la început. Este nevoie de timp pentru a construi o prezență online și a începe cu adevărat să concurezi cu alte site-uri web importante. Atâta timp cât nu renunți și creezi în permanență conținut util, vei ieși în vârf în final.

Cum să începeți o afacere de marketing afiliat online de la zero

Deci, să începeți poate dura ceva timp, dar sunteți încă dispus să vedeți acest lucru, deoarece, bine, ați putea ajunge să câștigați bani în timp ce dormiți! 

Ce este acum un pic de muncă în plus pentru a face mai mulți bani și a lucra mai puțin, nu?

Există 3 părți cheie ale procesului de „începere” pe care trebuie să le știți:

  • Găsirea partenerilor și programelor de afiliere
  • Înființarea de parteneriate de afiliere (da, acesta este un pas pe cont propriu!)
  • Configurarea reclamelor afiliate

Probabil ați auzit despre persoanele care folosesc site-uri de comerț electronic și magazine online mari sau rețele de marketing afiliat ca parteneri ai lor. De obicei, acești oameni obțin o reducere foarte mică a profiturilor și trebuie să concureze cu toate celelalte mii de oameni de acolo, care încearcă să vadă și biciclete și computere folosind site-uri web cum ar fi Amazon.

În loc de a face ceea ce fac toți ceilalți și de a face alune în timp ce o fac, alocați-vă de parteneriat cu întreprinderile mijlocii, care vând produse și servicii care vă vor fi foarte utile cititorilor.

Gândiți-vă la persoana obișnuită care vă vizitează site-ul și apoi întrebați-vă: „De ce are nevoie această persoană pentru a-și face viața mai ușoară sau mai plăcută?” Apoi, ieșiți și găsiți acele produse și servicii. Acesta este modul de a porni propriul program de afiliere digitale.

Înființarea de parteneriate de afiliere

S-ar putea să aveți noroc și să găsiți companii care au deja programe de afiliere online în vigoare sau faceți parte dintr-o rețea mai mare de marketing afiliat. În acest caz, tot ce va trebui să faceți este să vă conectați la program, să urmați regulile și să-i facturați partenerul, dacă este necesar.

Cu toate acestea, puteți găsi doar produsul sau serviciul potrivit doar pentru a vedea că afacerea nu are un program de afiliere înființat.

Va trebui să lucrați cu unele companii pentru a crea un program unic de afiliere doar pentru dvs. În aceste cazuri, urmați acești pași:

  • Faceți timp pentru a vă conecta cu această companie
  • Explicați beneficiul potențial pentru amândoi dacă se formează un parteneriat
  • Creați un contract clar și concis care să descrie plata pe care o veți primi pentru publicitate, clicuri și / sau achiziții
  • Stabiliți o metodă de plată și de facturare și de plată

Configurarea publicității afiliate

După ce te-ai conectat la una sau mai multe companii dintr-un parteneriat de marketing online afiliat, poți începe să creezi publicitatea afiliată.

Cititorul tău vrea să știe ceva. Poate că cititorul vrea să știe ce laptop să cumpere pentru noua sa carieră grafică.

 În acest caz, probabil caută pe cineva care să-i ofere recenzii despre laptopurile de top vândute și despre modul în care fiecare poate sau nu poate fi benefic pentru cineva din industria ei.

Poate cititorul tău dorește sfaturi despre crearea unui stil de viață sănătos.

 În acest caz, ar putea dori să afle despre modificările de bază ale stilului de viață pe care le-ar putea face pentru a crea un stil de viață mai sănătos. În mijlocul oferirii acelui sfat, puteți sugera, de asemenea, un produs sau două pe care le-ar putea găsi utile.

Scopul acestui tip de marketing nu este să împiedice lucrurile pe gâtul cititorilor și să sperăm că vor deveni atât de enervate de reclamele tale încât le vor face clic. Scopul este de a convinge cititorul dvs. că sunteți o sursă de informație de încredere și apoi să vă sugerați modalități prin care își pot îmbunătăți viața cu produsele și serviciile oferite de partenerii dvs. afiliați.

Doze și aspecte de configurare a unui site de marketing afiliat

Bun – Folosește-ți blogul

Blogul dvs. este o modalitate excelentă de a face lucrurile personale. Îți poți arăta personalitatea mai mult pe postările de pe blog decât pe paginile site-urilor informaționale individuale. De asemenea, puteți concentra fiecare postare pe un anumit subiect, nișă sau cititor. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a utiliza strategii SEO pentru a atrage cititorii din motoarele de căutare. Nu uitați să faceți ca toate mesajele să fie utile.

Nu  – Încercați să faceți totul singur

Dacă nu aveți timp liber sau sunteți dispus să luați ani pentru a începe lucrurile, poate fi util să obțineți ajutorul altora în crearea site-ului dvs. web. Permiteți bloggerilor oaspeți să ofere conținut site-ului dvs. web, angajați pe cineva pentru a crea aspectul site-ului, utilizați un program simplu pentru a trimite facturi – orice vă economisește timp, fără să coste tone de bani.

Bun – profită de Social Media

Multe persoane care creează site-uri web de marketing afiliat cred că site-ul web va funcționa singur. Deși conținutul bun și practicile SEO adecvate vor aduce cititorii din motoarele de căutare, social media poate fi, de asemenea, un instrument foarte util pentru filtrarea oamenilor pe site-ul dvs. web. Încercați să faceți postări de social media legate de conținutul site-ului dvs. și sfaturi utile mai mult decât produsele reale. Ideea aici este de a aduce oamenii la pagina dvs. și apoi să le prezentați produsul după crearea unei conexiuni cu ei.

Nu – Creați conținut fals

Încrederea este una dintre cele mai importante părți ale abordării de marketing afiliat. Cititorul tău trebuie să aibă încredere că ai informații utile și că sugerezi un anumit produs, deoarece de fapt îți pasă de nevoile lui.

Unii marketeri afiliați se laudă că folosesc produse pe care niciodată nu le-au văzut personal. În cele din urmă, cititorii tăi vor considera că nu există nicio modalitate în care ai folosit de fapt fiecare din cele 25 de uscătoare de păr pe care le faci reclamă pe site-ul tău. În loc să implicați că aveți experiență cu lucruri pe care nu le faceți, spuneți cititorilor dvs. părerea cu privire la acele produse bazate pe cercetarea dvs. și pe ce spun ceilalți

Sfaturi pentru îmbunătățirea rentabilității și succesului dvs. de marketing afiliat

Indiferent dacă sunteți nou în lumea freelancingului sau sunteți la ea de ani buni, puteți învăța întotdeauna mai multe. Programele de marketing online de afiliere sunt o sursă bogată de venit online, dar începerea poate fi un proces complicat. Indiferent dacă doriți să stabiliți o afacere în desfășurare sau aveți nevoie doar de bani în plus, există câteva sfaturi importante pe care trebuie să le creați campania de afiliere perfectă în acest an.

Faceți parte mobilă din strategia dvs.

După cum știți deja, marketingul mobil este tot furia. Din ce în ce mai mulți oameni își folosesc telefoanele pentru a cumpăra, opta și obține doza zilnică de conținut. De fapt, Affiliate World Asia 2016 a ajuns la concluzia că utilizarea mobilă va fi viitorul în tendințele de marketing afiliat și asta s-a dovedit adevărat în 2019.

Există încă un loc pentru și mai mulți marketing afiliați care trebuie să înceapă cu strategia de marketing mobil. Puteți face acest lucru investind în obținerea traficului prin dispozitive mobile și plasând reclame pe aplicații mobile.

Nu uita de relații

Construiți relații. Aceasta este o caracteristică cheie în marketingul afiliat. Ți-ai găsit publicul, știi ce vor și au nevoie, acum singurul lucru de făcut este să găsești la cine se uită. Cu cine împărtășesc cel mai mult sau vorbesc cu ceilalți? Aceștia sunt cei care influențează industria dvs. și vor avea cel mai mare impact asupra oamenilor în care încercați să puneți produsul în fața dvs.

Marketingul relațional și marketingul influencer sunt esențiale pentru marketingul afiliat. Este important să aveți relații de lucru foarte bune cu influențarii din nișa dvs., astfel încât aceștia să poată vorbi despre produsul dvs. pentru oameni care îl vor considera relevant.

Implicați-vă cu influencerul și începeți să creați conversație (dacă nu le cunoașteți încă). Dacă faceți acest lucru în mod consecvent, după un pic, puteți să le abordați cu o ofertă care să promoveze produsul pentru adepții lor. Acest lucru vine de obicei la un preț, dar gândiți-vă la el ca la o strategie de publicitate.

Vindeți produse care oferă valoare utilizatorului

Una dintre greșelile pe care mulți noi marketeri de afiliere o fac atunci când începe este să vândă orice și orice. Trebuie să vă asigurați că produsul pe care urmează să îl prezentați publicului dvs. este un produs care va fi valoros și util pentru piața dvs. țintă.

Amintiți-vă, aveți o reputație de susținut. Și dacă oricare dintre acești oameni urmează să se întoarcă și să cumpere de la tine din nou, din nou, trebuie să fii sursa accesibilă pentru recomandarea și vânzarea celor mai bune produse din nișa ta.

Furnizarea de valoare cumpărătorului este cu adevărat cheia. Nu doriți o strategie de vânzare unică în care alegeți un produs orb și apoi rugați-vă lui Dumnezeu (sau cheltuiți bani pentru testarea A / B după fapt) funcționează. Luați timp și căutați produse valoroase care vor beneficia de utilizatorii dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *