Atenția și concentrarea - Factori decisivi pentru succes

Este clar că educația indusă de mas media este una dăunătoare, mulți spun că nu se iau după cea ce văd la televizor, eu unul îi cred, dar oare sunt ei conștienți de amprenta lăsată de mas media asupra lor și a societății?

Foarte puțină lume ajunge la un punct în viață când vede ce ia modelat cu adevărat viața, ce cuvinte l-au creat, și ce fapte. Când ajunge la realizarea acestor lucruri, își dă seama că totuși nu el a plantat acele semințe, ele nu sunt cea ce vrei tu să fii, și te miri cum de ai fost așa de orb, te miri cum de au trecut așa de mulți ani fără să îți dai seama că nu ești propria creație.

 

Ai trăit într-o cușcă de impresii, care de care mai dăunătoare. Lucrurile cu adevărat fine ne crează caracterul, ele sunt rădăcinile. Câteodată ai extrem de multă muncă de depus pentru a descoperi baza și rădăcinile unui obicei dăunător.

 

Dacă nu îi găsești baza (adică primul contact cu acel obicei, fie că a venit de la o persoană, în mod direct sau indirect) va fi greu să îl înlături, vei tăia doar ramuri care vor răsări la loc.

 

Atenția și concentrarea își bazează existența și capacitatea pe obiceiurile noastre care au ca scop principal și predominant, educația.
Dacă nu te poți concentra, asta nu înseamnă că nu o să mai poți niciodată, ci înseamnă că trebuie să lucrezi o perioadă cu tine pentru a te îmbunătăți.
Dacă o să alegi să faci o schimbare cu viața ta, să nu te dai ușor bătut/ă, este un drum foarte greu și dureros. Dar, dacă nu renunți, vei ajunge într-un punct de unde va deveni totul mult mai ușor.

 

Va trebui să te lupți ca să scoți obiceiurile înrădăcinate dea-lungul câtorva ani. Va trebui să te forțezi fizic și psihic ca să înlocuiești acele obiceiuri rele.
Înainte de a lua ceva ca fiind adevărat, aplică tot cea ce ți se pare folositor, și după judecă, doar așa vei culege din fiecare clipă de educație câte o fărâmă de informație care se potrivește cu cea ce îți dorești să devii.

 

Totuși, să nu ne investim timpul cu cea ce nu ne este de folos, te poți păcăli foarte ușor și să deraiezi de la drum ca să revii în zona de comfort. Și o să se întâmple cu siguranță acest lucru, dar, de fiecare dată când te prinzi aberând începe imediat o activitate folositoare.

 

Trebuie să învățăm să ne folosim de puterea obișnuinței. Asta însemnând că suntem conștienți că ne forțăm o perioadă să aplicăm zi de zi un obicei folositor, pentru că dintr-un anumit punct va deveni un automatism mult mai plăcut.

Așa, încetul cu încetul te vei crea așa cum îți dorești tu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *