Cum să motivați oamenii

Cum să motivați oamenii

Cum să motivați oamenii ?

Pe vremea stăpânirii coloniale franceze din Hanoi, Vietnam, guvernul era îngrijorat de numărul șobolanilor din oraș, așa că au creat un program de recompense care plătea o recompensă pentru fiecare șobolan ucis. 

Părea un sistem de stimulare suficient de decent. În curând, oficialii coloniali au observat ceva ciudat – șobolanii fără cozi au început să apară în Hanoi.

Într-o demonstrație izbitoare a importanței gândirii la nivelul al doilea , vânătorii de șobolani ar captura șobolani, le-ar tăia cozile și i-ar elibera. 

În acest fel, șobolanii ar putea procrea și crește veniturile vânătorilor de șobolani.

Guvernul a cerut cozi de șobolan și au obținut exact ceea ce au cerut. 

Însă, în acest proces, au motivat un comportament greșit și au eșuat mizerabil în atingerea scopului propus. 

Și asta face Marele Hanoi Rat Hunt un mare exemplu de sistem de stimulare a plecat greșit.

Psihologia stimulentelor

Stimulentele contează foarte mult. 

Ele stau la baza multor situații cu care ne confruntăm și, totuși, adesea nu reușim să le facem față. 

Pentru a obține o înțelegere mai profundă și mai structurată a stimulentelor, ne vom adresa la psihologia comportamentală.

Dacă ne plac consecințele unei acțiuni întreprinse, este mai probabil să o facem din nou. Și dacă nu ne plac consecințele unei acțiuni întreprinse, este mai puțin probabil să o facem din nou.

Aceasta este presupunerea de bază din spatele a ceea ce psihologii numesc condiționarea operantă: „un proces de învățare prin care puterea unui comportament este modificată prin întărire sau pedeapsă.”

Dacă doriți să schimbați comportamentul, există două instrumente principale la dispoziția dvs., întărirea, care întărește comportamentul și pedeapsa, care slăbește comportamentul. 

Te poți gândi la ele ca la un morcov și un băț.

Recompensa este morcovul


Cercetările arată că coerența și calendarul sunt cruciale pentru consolidare. 

Cea mai bună modalitate de a învăța un nou comportament este prin consolidarea continuă, în care comportamentul este consolidat de fiecare dată când apare.

Între timp, cea mai bună modalitate de a menține un comportament deja stabilit este prin întărirea intermitentă, în care comportamentul este consolidat doar o parte din timp.

Să spunem, de exemplu, că vrei să înveți câinele tău să stea. Inițial, cea mai bună strategie este de a recompensa fiecare încercare de succes. Mai târziu, când câinele tău știe să stea, este mai bine să-l răsplătești uneori.

Pedeapsa este bățul

Pedeapsa are mai multe probleme care, în general, o fac mai puțin eficientă . 

În primul rând, comportamentul tinde să se întoarcă atunci când pedeapsa este înlăturată. 

În al doilea rând, pedeapsa tinde să conducă la creșterea fricii, stresului și agresivității. 

Și în al treilea rând, pedeapsa este un ghid slab, deoarece nu îți spune ce să faci – doar ce să nu faci.

Dacă doriți să vă opriți câinele să ceară mâncare, este o strategie bună să ignorați orice încercare (oricât de drăguță) și să o recompensați atunci când nu cerșește.

„Care sunt stimulentele aici?”

În general obțineți comportamentul pe care îl răsplătiți, așa că, de fiecare dată când doriți să schimbați comportamentul, luați în considerare cu atenție declanșatoarele în joc. 

Creați un sistem eficient de stimulare și va urma comportamentul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *