Adolescenții americani de astăzi au o imagine de păstrat; și pentru mulți, acea imagine include mascarea fețelor în machiaj în fiecare zi. De fapt, unii refuză să părăsească casa fără a fi machiat. Din păcate, machiajul poate avea efecte dăunătoare asupra pielii unui adolescent și chiar poate provoca probleme suplimentare de sănătate. Mai jos puteți vedea câteva din efectele machiajului excesiv. 

Acnee indusă de machiaj!

Adolescenții ar putea avea o idee despre influența pe care machiajul o are asupra pielii, dar este posibil să nu înțeleagă pe deplin conexiunea problematică cu problemele pielii, cum ar fi acneea. Într-un studiu realizat în Brazilia, 45 la sută dintre femeile care foloseau machiaj religios aveau boli de piele legate de machiajul purtat. În același timp, 14 la sută au suferit de leziuni acneice induse de machiaj. Acest tip specific de acnee are de fapt și propriul său termen medical - acneea cosmetică . Întrucât adolescenții folosesc deseori machiajul mai greu decât adulții, au șanse mai mari de a suferi de probleme ale pielii. În plus, presiunea imaginii corpului și a statutului social din partea semenilor lor îi va determina să acopere orice cusururi cu și mai mult machiaj. La rândul său, această acțiune va agrava acneea, creând un ciclu nociv de afectare a pielii care poate dura luni sau ani pentru a inversa.

Probleme de sănătate!

Mai mult ca niciodată, atât adolescenții, cât și tinerii poartă machiaj. Într-un sondaj , un retailer online de machiaj a descoperit că fetele tinere încep să folosească machiajul în mod regulat încă de la vârsta de 11 ani. Această vârstă de început a scăzut de câțiva ani de la anii 90, iar profesioniștii din domeniul sănătății sunt îngrijorați de această tendință. În primul rând, majoritatea machiajelor de pe piață au de fapt substanțe chimice nocive. Cercetătorii au legat aceste substanțe chimice cu diverse probleme de sănătate din cauza efectelor cunoscute sau suspectate asupra hormonilor oamenilor. La adolescenții tineri ai căror hormoni abia se dezvoltă, aceste substanțe chimice pot compensa echilibrul organismului și ar putea duce la efecte dăunătoare precum infertilitatea și chiar cancerul de piele. Cu toate acestea, în cazul cancerului, este important de menționat că cercetarea arată doar o posibilă legătură. Studiile ar avea nevoie de o durată de viață lungă de câteva decenii pentru a obține dovezi mai concludente. În plus, adolescenții care folosesc machiajul îl împărtășesc adesea între prieteni, răspândind fără să știe bacteriile dăunătoare. Această practică poate duce la infecții oculare, răni, boli comune, infecții cu stafilococ și chiar herpes. Adolescenții au, de obicei, puține idei despre modul în care prietenii își folosesc de fapt propriul machiaj. Ca unul dintre cele mai ușoare efecte secundare, schimbul de machiaj poate agrava acneea din cauza bacteriilor, fiind deja o problemă pentru mii de adolescenți. În același timp, machiajul în sine poate reproduce bacteriile în timp, provocând pagube chiar și fără împărțirea machiajului. Machiajul oferă un teren foarte fertil pentru bacterii, în special lichide precum fundația, rimelul și luciul buzelor. Utilizatorii apoi își adaugă propriile bacterii din mâini și fețe, iar machiajul se transformă într-un vinovat periculos pentru boli sau acnee.

Prevenirea și inversarea efectelor nocive!

Din fericire, multe dintre reacțiile adverse implicate de adolescenții care folosesc machiajul pot fi rezolvate. În loc să se prăjească machiaj dăunător pe fețe în fiecare zi, părinții și adolescenții ar trebui să limiteze cantitatea de machiaj purtat. De asemenea, ar trebui să se concentreze pe îngrijirea corectă a pielii, ajutându-i să aibă pielea frumoasă în mod natural. Atunci când adolescenții poartă machiaj , ar trebui să aibă grijă să utilizeze machiaj pe bază de apă și să-l aplice cu o atingere ușoară și perii curate. În plus, ar trebui să evite machiajul cu ingrediente dăunătoare, cum ar fi parabeni și ftalați. Când aveți îndoieli despre un ingredient, ar trebui să își facă cercetările înainte de a-l aplica pe pielea lor. În cele din urmă, adolescenții ar trebui să aibă o rutină adecvată de îngrijire a pielii, găsindu-i una mai potrivită pentru tipul lor de piele. Pentru pielea grasă, adolescenții vor trebui să găsească un demachiant pe bază de apă și o hidratare ușoară. Pentru pielea uscată, adolescentul ar trebui să se axeze pe îngrijirea pielii pentru a bloca mai multă umiditate. Cu orice tip de piele, utilizatorul ar trebui să găsească produse fără substanțe chimice dăunătoare pentru a-și susține colecția sănătoasă de machiaj. Machiajul poate avea efecte dăunătoare asupra utilizatorilor săi, în special pentru adolescenți. Adolescenții se ocupă deja de probleme cu pielea de la hormoni, gene și germenii din jurul lor. Adăugarea machiajului la amestec poate duce la infecții oculare, cum ar fi: ⦁ ochiul roz; ⦁ infecțiile cu stafilococ; ⦁ acneea cosmetică și chiar probleme de sănătate. În loc să folosească machiajul în mod regulat, adolescenții ar trebui să se concentreze pe o rutină sănătoasă de îngrijire a pielii. După câteva luni, își vor admira pielea frumoasă, strălucitoare și vor uita de machiaj cu totul.