Mentalitatea corectă deschide multe uși!

Mentalitatea corectă deschide multe uși!

A avea mentalitatea corectă se aseamănă cu o sticlă, dacă o ștergi poți să vezi foarte clar ce este dincolo de ea, dacă nu o ștergi fie vezi în ceață fie deloc.

Când te simți comfortabil făcând absolut nimic pentru prea mult timp, înseamnă că ți sa pus ceață pe ochii minții. 

Ignori toate lucrurile importante și fugi de ele pe cât posibil, responsabilitatea este extrem de scăzută, productivitatea nici nu mai vorbim iar atenția scade constant.

De asta multe persoane găsesc extrem de obositor cititul, zona de comfort a scăzut puterea de concentrare foarte mult, încât are o durată mică.

Trebuie să ieși din zona de comfort, adică să încerci să faci lucruri care nu îți plac, nu te atrag, să faci multe lucruri noi la care nici nu te-ai gândit, atât psihic cât și fizic.

Rutina ta zilnică, până în momentul în care ești mulțumit de schimbare și ai un scop precis, trebuie să fie în continuă schimbare pentru a descoperi ce îți place și ce nu.

Zona de comfort este mica noastră lume (cu toții avem una) unde ești centrul universului.

Când cineva îți spune că ești gras/ă, te doare pentru că ești în zona de comfort, îți strică imaginea de sine, te scoate din zona de comfort, moment în care mai dai și cu ochii de realitate.

Pentru a ignora adevărul, ne concentrăm pe starea creată de acea persoană și ne lăsăm duși de diferite emoții.


Activitatea zilnică

Mentalitatea corectă deschide multe uși!

Trebuie să ai zilnic activități care necesită cât mai multă atenție, de asta este esențial să faci lucruri noi, nu le poți face decât cu atenție, vei fi nevoit/ă să te concentrezi.

Repetând zilnic asta, puterea de concentrare îți va crește simțitor, este ca un fel de antrenament.

Cu timpul vei dezvolta obiceiuri care necesită atenție la fiecare repetare, atunci atenția va fi ingrijită și va spori.

Ignorarea nivelului tău de atenție va duce la fapte și gânduri mărunte, vei fi un om „contemporan”, supus sistemului care ne vrea oi simple la minte.

Folosește internetul corect și documentează-te despre tot ce îți place, dar asigură-te că îți este de folos să investești timpul.

Multe persoane nu realizează că perioada copilăriei și a adolescenței este baza viitorul nostru. Din păcate, în zilele noastre tinerii pierd foarte mult timp făcând nu doar lucruri inutile, ci lucruri foarte dăunătoare caracterului lor.

În tinerețe se formează mintea, se formează capacitatea ei, se formează bazele unui adult! Unui viitor părinte! 

Dacă el va avea un ghid bun atunci și mentalitatea corectă va fi formată progresiv încă de la vârste fragede!

De unde atâta ignoranță? De unde atâta nepăsare pentru viitorul copiilor noștri?

Oare cât de orbi să fim ca să nu realizăm în ce stare sunt oamenii din zilele noastre? Avem o uriasă capacitate pe care o irosim aiurea, suntem chiar ca niște oi care se lasă conduse.

Ne mulțumim cu extrem de puțin și doar bolborosim că nu ne convine, dar fapte ioc.

Desigur nu te poți pune de unul singur contra celor care conduc, dar alege să nu te lași dus de nas, lucrează zi și noapte la ceva ce îți poate schima radical viața iar apoi dedică-ți timpul să o schimbi și pe a altora.

Doar împreună vom reuși!